Teak tafel voor buiten

Wij hebben een ruime voorraad van teak tafels voor buiten. Hieronder vindt u extra informatie over de productie van dit soort tafels en ziet u de verschillende modellen. Een fantastische eigenschap van teakhout is dat het ontzettend goed tegen verschillende weersomstandigheden kan. Er worden zelfs boten van dit materiaal gemaakt, om maar even aan te geven hoe weerbestendig dit hout is. Tuintafels van teak zijn dus zeer geschikt om buiten te gebruiken, mits ze op een gedegen manier in elkaar gezet zijn én gemaakt zijn van een goede kwaliteit teak!

Kloostertafel tuintafelWij maken voor onze teak tuintafels gebruik van zowel nieuw plantageteak als gerecycled teakhout. Dat hout al eerder gebruikt is, wil niet zeggen dat het niet meer werkt. Daarom zit er tussen de planken van onze tuintafels altijd ruimte. Zo heeft het hout ruimte om te krimpen bij zonnig weer en weer uit te zetten bij regenachtig weer. Uiteraard is het ook mooi meegenomen dat via de ruimtes tussen de planken ook het vocht kan weglopen na een regenbui. Het tafelblad van deze tuintafel heeft prachtig brede planken. De bredere planken zijn overigens kostbaarder dan de smalle plank, maar het staat dan ook een stuk mooier. Wist u dat een teakhouten dek van een boot op een hete dag nat wordt gehouden om uitdroging te voorkomen? Anders bestaat de kans dat de speciale kit tussen heb hout loslaat.

meer tuintafels

Gratis levering in Nederland

Constructie van onze tafels

Voor een teak tafel voor buiten is de constructie onder het blad van groot belang. Hier vindt u een aantal foto’s van verschillende manieren hoe het blad op het onderstel gemonteerd is.

Als het tafelblad van een buitentafel gelijmd zou worden op het onderstel, zouden er scheuren kunnen ontstaan. Daarom is het blad vast met klosjes die met het hout kunnen meewerken. Dit werkt hetzelfde zoals het bij het leggen van een zwevende houten vloer gebeurt.

teak tafel voor buiten

teak tafel voor buiten
De klosjes, gemonteerd met schroeven, van dichtbij
teak tafel voor buiten
Poten met extra versteviging
teak tafel voor buiten
Massieve tafelpoten en een mooi, dik blad

We maken gebruik van een oerdegelijke, maar zeer effectieve constructie! Zie hier het eindresultaat.

teak tafel voor buiten
teak tafel voor buiten

In ons standaard assortiment hebben wij de afmetingen vanaf 160 cm tot en met 350 cm. Is de tafel groter dan 240 cm? Dan zit er een middenstuk in het blad (zie afbeelding).