Teak tafel geborsteld

teak-tafel-geborsteld-200-stoelen

De geborstelde teaktafel

De geborstelde teaktafel is gemaakt van teakhout dat speciaal voor u is geborsteld. Hierdoor krijgt de teakhouten tafel een speciaal karakter mee: de geborstelde tafel ziet er robuuster uit dan de gewone strakke teakhouten tafels. De tafel krijgt er een wat ruiger karakter hierdoor.

Dit kenmerk van de geborstelde teakhouten tafel wordt ook wel Kasar of Old Brushed genoemd. Het hout wordt namelijk met staalborstels bewerkt. Een aantal meubelmakers doet dit nog altijd met de hand, andere meubelmakers doen dit semimachinaal. Dankzij het borstelen worden de zachtere delen van het hout eruit gehaald en krijgt de tafel een mooie ruige uitstraling. Alternatieve manieren om dit effect te bereiken zijn ook wel zandstralen of glasstralen.

“Misschien wilt u meubelen die nét iets robuuster of ruiger uit zien. Geborsteld teak is dan een uitstekende keuze.”

Speciaal Model: Teak tafel Limburg

Ons speciale model Teak Tafel Limburg is een extra zware tafel met een robuust karakter. Dit is een geborstelde tafel, maar dan eentje met een blad dat 5 centimeter dik is en met poten van 12 centimeter. De Teak Tafel Limburg heeft daarnaast een blad dat iets ruimer oversteekt. De tafel heeft ook kopse planken. De tafel hebben wij speciaal voor u geselecteerd, want deze teaktafel is een echte eye-catcher.

Overigens doordat deze uitvoering komt met kopse planken bestaat de kans dat het hout nog wat gaat ‘werken’. Dat betekent dat er kleine kieren kunnen ontstaan tussen de planken. Dit is normaal en hoort bij dit type tafel. Het geeft een uniek karakter mee aan de tafel. Wilt u dit liever niet, dan raden wij u een andere model tafel aan zonder de kopse planken. Dan heeft u dit effect niet. Neem contact op met ons voor meer vragen hierover.

Meubelen met een geborstelde afwerking: