Teak kloostertafel

Unieke kloostertafels gemaakt van oud teakhout

Kloostertafels of kasteeltafels van teakhout zijn elegante tafels met een unieke, mooie en een rustgevende uitstraling. De teakhouten kloostertafels die bij ons vandaan komen zijn gemaakt van oud gerecycled hout. Dankzij dit oude teakhout zijn onze kloostertafels heel uniek. Want elke tafel heeft zo zijn eigen kenmerken.

Een teakhouten kloostertafel onderscheidt zich van andere tafels omdat zij niet gemaakt zijn met vier poten, maar met twee hele brede elegant uitziende kolommen aan de twee weerszijden van het tafelblad. De twee brede kolommen zijn met een dwarsbalk aan elkaar verbonden.

Twee modellen kloostertafels

Wij hebben op dit moment twee verschillende modellen kloostertafel beschikbaar. De eerste versie komt met kolompoten die iets slanker zijn terwijl de kolompoten van het tweede model wat forser zijn.

Herkomst van onze teakhouten Kloostertafels

Onze teakhouten kloostertafels komen uit Indonesië, vanuit Java. Echte meubelmakers maken daar op ambachtelijke wijze onze kloostertafels van gerecycled oud teakhout. De meubelmakers uit Java worden alom geroemd en geprezen voor hun grote vakmanschap. Wij selecteren voor u de beste meubelmakers. Wij willen graag alleen hoogste kwaliteit kloostertafels leveren zodat u vele jaren van dit pronkstuk kan genieten.

Onze kloostertafels komen met een speciale constructie. Dit heet ook wel kopste planken. Dit geeft de kloostertafel extra karakter. Hierdoor kan het voorkomen dat er kiertjes ontstaan in het hout, omdat de luchtvochtigheid bij u in huis kan veranderen. Dit is onoverkomelijk en is juist een element dat de tafel extra karakter geeft. Wilt u dit liever toch niet hebben dan hebben wij ook andere teakhouten tafels voor u zonder de kopse planken.

Uit voorraad leverbaar of reserveer uw kloostertafel

Neem gerust contact met ons op om te controleren of we uw gewenste kloostertafel op voorraad hebben. Meestal is dit wel het geval, maar door te bellen weet u het zeker. Want er is veel vraag naar deze tafels. Dankzij de karakteristieke kenmerken van deze tafels zijn zij erg populair. Soms is de vraag zo hoog dat we niet altijd uit voorraad kunnen leveren. We hanteren dan een wachttijd van vier tot vijf maanden. U kunt de tafel altijd bij ons reserveren.