Dingklik teak tafel

Misschien heeft u weleens gehoord van de term Dingklik. De term is afkomstig uit Indonesië en slaat op teaktafels en teakmeubelen die gemaakt zijn van gerecycled teakhout. Naast Dingklik zijn er nog andere benamingen die voor hetzelfde oude teakhout gebruikt worden. Op Java, Indonesië, wordt de term Dingklik niet alleen voor gerecycled teakhout gebruikt, maar ook voor traditionele tafels van teak. Dus worden in Nederland deze tafels soms ook Dingklik genoemd. Andere termen voor oud gerecycled teakhout zijn, Dengkleh, Kayu Meja Tua Erosie (oude boomwortels), Sloophout, Drijfhout, Doorleefd en ga zo maar door….

Oud gerecycled teakhout

Gerecycled teak is afkomstig uit Indonesië, dat al een rijke geschiedenis met teak heeft. Er zijn daar veel oude gebouwen zie worden afgebroken en waarvan het teak hergebruikt wordt. Verder komt het teak ook uit oude spoorbielzen en oude banken. Het is natuurlijk bijzonder goed voor het milieu dat het oude teak hergebruikt wordt. Om nog maar te zwijgen van de doorleefde sfeer dat dit prachtige hout geeft.
Waarschijnlijk betekent de term Dingklik voor u een teaktafel of een teak meubel dat net oud hout gefabriceerd is. Op deze term zult u bij Souren geen meubelen vinden, want wij gebruiken gewoon de term “Doorleefd” of “ teak tafel oud hout”. Hieronder vindt u een compilatie van gerecycled teakhout, mooie sfeerfoto’s en de zogenaamde ‘Dingklik tafels’!

Wij leveren “Dingkliktafels’ standaard in de volgende formaten:

>Teak tafel oud hout 80 x 80 cm
>Teak tafel oud hout 120 x 80 cm
>Teak tafel oud hout 140 x 90 cm
>Teak tafel oud hout 160 x 90 cm
>Teak tafel oud hout 180 x 90 cm
>Teak tafel oud hout 200 x 90cm
>Teak tafel oud hout 200 x 100 cm
>Teak tafel oud hout 220 x 100 cm
>Teak tafel oud hout 240 x 100 cm
>Teak tafel oud hout 260 x 100 cm
>Teak tafel oud hout 280 x 100 cm
>Teak tafel oud hout 300 x 100 cm
>Teak tafel oud hout 400 x 100 cm